Golfia olen yrittänyt opetella pelaamaan jo puolentoista vuosikymmenen ajan. Opettelu jatkuu edelleen. Vasta vuonna 1999 onnistuin ensi kertaa pudottamaan aloitustasoitustani 45, jolla pelasin siis yli 10 vuotta. Pelaamista harrastin kuitenkin varsin harvakseen, alle 10 kertaa vuodessa. Nykyisin kierrän kenttää paljon ahkerammin, ainakin 50 kertaa vuodessa. Tasoitukseni on tällä hetkellä 27.9.

Kotiseurani on Nordcenter , jonka kentät ovat mielestäni upeita. Fream on vaikea ja vaativa niin pelillisesti kuin fyysisestikin. Benz on kaunempia tietämiäni kenttiä. Se vaatii pelaajalta tarkkuutta, jonka se myös palkitsee.

Aikaisempi kotiseurani oli Master Golf Club , josta edelleen omistan osakkeen. Masterilta ja sen uudelta klubirakennukselta odotan paljon, kunhan hankittu upea Bodomin kartano saadaan käyttöön ja sen myötä uudistuvat väylät avautuvat. Kuluvana vuonna 2002 olen pitänyt välivuotta Masterista ja pelannut sen sijaan kesän Sarfvikissa , jonka pistämätön etu on se, että pelaamaan pääsee lähes odottamatta milloin tahansa. Kun kentälle on lisäksi kotoani vain 10 minuutin matka, olemme Pirjon kanssa pelanneet siellä ahkerasti.  

Pyrimme vaimoni Pirjon kanssa pelaamaan ympäri vuoden. Tämä on mahdollista matkustamalla etelään silloin, kun Suomessa säät eivät pelaamista salli. Syksyisin käymme mielellämme Espanjassa, marras-joulukuussa Thaimaassa, helmi-maaliskuussa Floridassa ja keväällä Rivieralla.

Kesän pysyn visusti kotimaassa ja pyrin pelaamaan ainakin muutaman kerran viikossa. Ulkomailla tulee pelattua ahkerammin, lähes päivittäin.
 
 

greeni 
 
 
 
 
Golfkentät ovat kauniita paikkoja hyvinhoidettuine ympäristöineen. Ympärivuotiseen golfinpeluuseen on mahdollisuus, kun matkustaa talvella lämpimiin maihin. Sitä aion tehdä useammin kuin mihin päivätyössä ollessani oli mahdollisuuksia.
Linkkejä

Internetistä löytyy Golflinkkejä vaikka kuinka paljon. Tässä on muutamia yleisempiä linkkejä ja joitakin erikoisia. Olen pannut mukaan linkkejä kentille, joilla olen joskus palloja etsinyt ja turpeita kuokkinut. Mukana on myös muutama linkkikokoelma, joilta voit halutessasi jatkaa syvemmälle golfin maailmaan.

Päivitetty 23.9.2002