Lukeminen

Elämästä voi nautiskella monella eri tavalla, joiden kaikkien väitetään olevan jollakin tavalla epäterveellisiä. Vähiten epäterveellistä lienee hyvän kirjan parissa viihtyminen. 

Lukemisen aloitin jo 5-vuotiaana ja se on säilynyt intohimonani läpi elämän. Äitini mukaan osoitin kiinnostusta kirjoihin jo aiemminkin, erityisharrastuksenani oli jo konttausiässä kiskoa kirjoja hyllystä lattialle. Vaikka äiti kuinka tiukasti junttasi vasaralla kirjat hyllyyn, onnistuin saamaan ne määrätietoisella työskentelyllä alas. Jos en saanut niitä ulospäin, työnsin yhden sisään ja kiskoin sitten kaikki alas.

Luen paljon ja olen kirjallisuudessa kaikkiruokainen. Eniten luen viihdekirjallisuutta ja romaaneja. Hyvä dekkari on aina tervetullut yöpöydälleni.

Eräs lempilajeistani kirjallisuuden alalla on science fiction. Aiheesta on verkossa erinomaisia sivuja, mutta kun alan harrastajat ovat minua parempia surffaajia, panen tähän vain pari linkkiä esimerkeiksi, joilla pääsee alkuun. Science Fiction Resource Guide on paikka, josta löytyy paljon alan linkkejä. Science Fiction Book Look on eräs monista sivuista, jonka avulla voi selata ja etsiä alan kirjallisuutta.
 

Netin kautta on erinomaisen helppoa sekä etsiä kirjoja, tutustua niihin että ostaa niitä. Tunnetuin nettikirjakauppa on Amazon, mutta Suomeenkin on syntymässä kirjakauppoja kuin sieniä sateella. Eräs viimeisistä on Suomalainen.

Netistä löytyy myös paljon kirjastoja. Osa on kaikille avoimia kuten Internet Public Library. Myös asiakirjastoja löytyy paljon, esimerkiksi Verohallinnon säädöstiedosto on hyödyllinen, jos törmää verotuksen ongelmiin. Kansalaisen käsikirjasta löytyy apua monenlaisiin julkishallintoon liittyviin ongelmiin.

Päivitetty 23.09.1999