Harrastuksiani

Olen elämäni varrella innostunut monista asioista ja jotkut niistä ovat jääneet harrastuksina jäljelle jokapäiväiseen elämääni. Kun nyt tarkastelen eri aikoina harrastamiani asioita havaitsen, että niille on yhteistä uutuus ja sen mukanaan tuoma mielenkiinto. Lähes kaikkiin liittyy myös sosiaalisuus eli niissä toimitaan yhdessä muiden ihmisten kanssa. Lukeminen on merkittävin niistä harrastuksistani, joihin ei liity välitöntä kontaktia muihin ihmisiin, vaikka harrastus toki edellyttää kirjailijan ja lukijan syvällistä henkisen tason kontaktia.

Ensimmäisiä harrastuksiani varhaislapsuuden leikki-iän jälkeen olivat lukeminen ja erilaiset lauta- ja korttipelit. Ne ovat valikoimassa vieläkin, vaikkakin pelivalikoima on nykyisin rajoittunut ensisijassa sökönpeluuseen. Nuoruusiässä mukaan tulivat tyttöjen jahtaamisen ohella mäkihyppy, laskettelu, biljardi, autoilu ja keilailu, tässä järjestyksessä. Laskettelu palasi valikoimaan tytärteni innostuessa asiaan, mutta nuoruusiän notkeus ja hurjapäisyys ovat jääneet pois elopainon lisääntymisen myötä. Autolla ajamista edelleen harrastan, mutta en enää huvikseni vaan siirtyäkseni paikasta toiseen. Innostus hyviin ja epätavanomaisiin autoihin on sen sijaan kyllä jäljellä. Biljardia en ole enää harrastanut sen jälkeen, kun luovuimme Espoon asunnostamme. Siellä oli kunnollinen biljardipöytä.

Myöhemmällä iällä alkaneita harrastuksia ovat kulinarismi, matkailu, darts, golf, kesämökkeily, netissä surffailu, tietotekniikka ja viinit. Kerron niistä enemmän kullekin harrastukselle omistamallani erikoissivulla, joilta löytyy myös linkkejä eteenpäin.

Mielenkiintoista matkaa harrastusteni pariin! Olen yrittänyt luetella ne suurinpiirtein siinä järjestyksessä, jossa niihin innostuin. Kaikki eivät enää ole mukana tämän päivän harrastusteni joukossa.
 


 
 
Päivitetty 24.7.2009